Plase anti polen şi praf: modalități de filtrare a aerului

Pentru a reduce cantitatea de polen de ambrozie, care provoacă atâtea alergii, se pot folosi plase anti polen. Ambrosia Artemisiifolia este o buruiană invazivă de carantină, anuală, originară din America de Nord. Se regăsește adesea pe câmpuri uscate și însorite, sau în zone neîngrijite, cum ar fi margini de drum sau terenuri de construcții. Există câteva zeci de specii în toată lumea. Sezonul polenului ambroziei începe in luna Iulie, Septembrie fiind în mod tradițional luna de vârf pentru nivelurile ridicate ale polenului de ambrozie, însă poate dura pana in Noiembrie. O singura planta poate produce peste un miliard de particule de polen într-un singur sezon. Dimensiunea acestor particule de polen de ambrozie variază între 16-27 microni. Şi atunci, cum pot aceste plase anti polen să filteze aceste particule minuscule?

Tipuri de filtrare a aerului

Exista mai multe tipuri de filtrare a aerului cu plase anti polen:

  • Fibra de sticlă. Filtrele din fibră de sticlă sunt tipul de filtru cel mai des utilizat în casele și locurile de muncă. Conceput pentru a fi de unică folosință, particulele din fibră de sticlă acoperă un cadru metalic de susținere. Particulele din fibră de sticlă prind toxinele și particulele pe măsură ce trec cu aerul.
  • Poliester. Filtrele din poliester plisat sunt de asemenea de unică folosință și sunt concepute pentru a fi o alternativă ceva mai robustă și mai eficientă la filtrele din fibră de sticlă obișnuite.
  • HEPA (High-efficiency particulate air). Filtrele HEPA s-au bucurat de o popularitate în creștere constantă datorită capacității lor dovedite de a capta particulele, alergenii și toxinele până la un nivel foarte fin. Filtrele HEPA sunt recomandate în orice casă care include animale de companie sau fumători. Filtrele HEPA care îndeplinesc standardul STD-3020-97 au garanția de a filtra 99,7 la sută din TOATE particulele care au cel puțin 0,3 microni (pentru comparație, o globulă roșie umană are 5 microni în diametru și bacteriile sunt oriunde de la .2 până la 3 microni) deci și particulele de polen de ambrozie, inclusiv.
  • Lavabile. Filtrele lavabile sunt concepute pentru a fi spălate și reutilizate. Acestea nu sunt atât de comune astăzi decât în ​​instalațiile industriale în care praful și particulele tind să fie mai mari și mai grosiere. Avantajul ciudat și interesant pentru filtrele lavabile este faptul că acumularea de praf de-a lungul marginilor exterioare îmbunătățește de fapt capacitatea generală de filtrare a filtrului.

Principii de funcționare pentru plase anti polen

O plasă anti polen folosește doua principii de filtrare. Primul este acela al densității materialului, lăsând aerul și lumina sa treacă. Al doilea mecanism este cel al filtrării prin încărcare electrostatica. Trecerea aerului prin plase anti polen le încarcă electrostatic și astfel acestea acționează ca un magnet asupra particulelor de câțiva microni, precum este și polenul de ambrozie.

Chiar și in perioada de polenizare a ambroziei, este necesara aerisirea încăperilor, pentru a evita mucegaiul si aerul viciat. Recomandarea este ca aerisirea sa fie zilnică și de scurta durată.

Folosește codul AMBROZIA până la 31 Octombrie 2021 și beneficiezi de o reducere suplimentară de 5% pentru plasele anti polen comandate în magazinul VitaMag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.