Perioadă sezon ambrozie: când începe și cât durează

Pe baza datelor statistice, perioada sezonului de polen de ambrozie începe de obicei in jurul jumătății lunii Iulie si se întinde pana la jumătatea lui Octombrie. In funcție de condițiile meteorologice, acest sezon poate începe mai devreme sau se poate întinde mai mult. Exista persoane cu o sensibilitate foarte mare la polenul de ambrozie si din aceasta cauza pot avea simptome încă de la sfârșitul lunii Iulie si chiar pana in Noiembrie.

Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile pedoclimatice. În România, ambrozia este răspândită în aproape toate zonele (cu excepția zonei dealurilor înalte și a zonei montane), preferând solurile nisipoase, mai puțin fertile, ușor alcaline.

Polenizarea este realizată cu ajutorul vântului prin răspândirea grăunciorilor de polen. O singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani. Planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie, şi se întinde până sfârșitul lui octombrie.

Sezon ambrozie

Dacă în aceasta perioadă aveți simptomele specifice alergiilor, contactați un medic alergolog.

 

2 comentarii la „Perioadă sezon ambrozie: când începe și cât durează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *